FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Макар и да се наричат „Марабу”, в днешно време тези пера не са от истинската голяма африканска птица, а от пуйка. Перото е меко, „пухкаво” и има много атрактивно поведение във водата, като власинките по никакъв начин не се слепват една за друга. Няма почти никакво приложение при сухите мухи, но за сметка на това се използва много при изработка на стримери. Естествено, перата са различни по големина, по-малките могат да се използват за опашки на стримери, а по-големите могат да се навиват като спей-хакел при по-големи стримери, тюб-флайс или щукарски стримери, както и да се изрежат власинките и да се вмъкнат в клуп и така да се направи хакел. Естествено всички фирми за мухарски материали предлагат марабу в различни големини и цветове.

Мини марабу или т.нар. още Уоли Бъгър марабу (Woolly Bugger marabou), защото се използва за опашките на един от най-популярните по света стримери:

Добре е да се съхранява правилно, подредени перата в отделни пликове:

 

 

Цитати от приятели

" Кирил Разаков - Банско Направих няколко снимки на мои мухи, какви съм ги направил ....... мани мани. Ама за аматьор в фотографията е горе доле добре. Сигурно апарата не ми е добър, или аз съм калпав фотаджия ...   "
Кирил Разаков - Банско

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация