FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Абонирайте се за моя канал в YouTube !

 

 


На XII-тия Национален Мухарски събор - Клисура 2020 с удоволствие снимах връзването на попови лъжички на Д-р Косьо Братанов. Резултатността на поповата лъжичка като изкуствена примамка (муха) разбрах още преди 14 години, когато на една мухарска среща в Бежаново (2014 година) той беше хванал един огромен кефал с такава. След това много риболовци с муха и шнур правехме копия на тази сръбска попова лъжичка, на която тялото се правеше от ектрудиран полиуретан.

Ето малко материали как я правехме - http://flyfishing.iantra.com/fly-tying/step-by-step/foam-flies/295-little-frog-fly

Ето и различни модели - http://flyfishing.iantra.com/fly-tying/all/532-popovi-lazhichki

И един излет, на който лових само с такива - http://flyfishing.iantra.com/trips/chub-trips/67-50-chubs-per-hour

Пиша всичко това, за да потвърдя колко ефективни са тези примамки. Отдавна Д-р Косьо прави главичките им със силикон - ето филмът, от който се вижда цялата изработка- отначалото до края:

 

 

Цитати от приятели

" Калин Пенков - София..аз много завиждам на приятелите ми които могат да връзват на маса в компания.. аз не мога - като почнат да ми дрънчат с разни шишета и се разсейвам .... и да знаеш, недостатъците на мухите можеш да ги разбереш само на реката - едва като видиш как стоят и как реагират рибите.. иначе винаги може по-добре - за мене това е причината да продължавам да връзвам, даже всяка зима си преглеждам кутиите и изхвърлям всички мухи в които виждам някъв недостатък, и мухи които съм смятал за прилични в началото на сезона вече не ме задоволяват /обикновено поне 100-тина отиват за рециклиране/..
    "
Калин Пенков (jeeves) - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация