FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Тази година вече ми писна да се оплаквам, но ми е най-тегавата откъм време за риболов ... но след като се разпраха предишните ми обувки за газене, днес ми пристигнаха новите. Колеги имаха работа в новия ни магазин в Две Могили, което си е на 15-тина км от Янтрата - е, нищо не можеше да ме спре да отида с тях и да си направя един двучасов излет и да пробвам обувките ...

   По принцип се бях нагласил да пошляпам набързо малко за кефал. Но по пътя една еретична идея започна така да ми чопли болния мозък, че не можех да й устоя ... става въпрос за едни различни от нормално ловените с мухарка риби, но ще се въздържа от повече коментари, докато нямам поне мъничък напредък, който да се коментира ... Неизвестното винаги ме е привличало неудържимо и не мисля, че ще учудя някой като кажа, че бързо забравих кефалите, промених дестинацията и се метнах на експеримента. Обаче не бях подготвен ... никак даже ... Нямах потъващи шнурове и дори потъващи лидери, оловните сачми бяха ужасно малко, стримерите недостатъчно, а аз с 5-ти клас ... за кефали тръгнал ... както и да е, тия идеи, които ми се въртят в главата ще претърпат развитие със сигурност ... Обаче едни приятели весело пошляпваха из реката ... няколко подавания ... някое и друго по-дребничко глупаче лесно се излъгваше, но далеч не беше това идеята след като вече се отказах от екперимента. Бях се позиционирал на един остров в Янтрата. Мястото трудничко, но там са и хубавците. Вляво под дървото - в дълбокото на бързея, където завърта водата. Едно подаване, едно придръпване ... жесток удар ... Петичката се сгъна на две, животното беше в дебелия бързей ... кеф ... Обаче не на мене тия ... "от стара коза яре съм" ... Уинстъна, аванса на Орвисчето и типета 0.18 на ГайдЛайн си свършиха прекрасно работата и след известно време распера беше полегнал в плитчината и съответно на брега - 56см, 1.8 кг.

   18.Юни.2008

   Цитати от приятели

   " Д-р Константин Братанов Доближих се тайно.. почти с припълзяване до водовъртежа, който си бях нарочил още от брега и много внимателно се прицелих на границата с тихата вода.. Така се стреснах.. , че ми трябваха няколко минути за съвземане, за да мога що годе да подам прилично втори път.. Цялата струя мигновено след цопването се премести пред очите ми .. Какво беше това животно не видях, но усетих пълна изненада .. като ”водо-тресение” беше... Добре ,че бях все пак на 3-4 метра разстояние .. да не седна.. Второ подаване .. приблизително пак там.. Сега вече подготвен... засичам.. Йес!  "
   Д-р Константин Братанов - София

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация