FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Абонирайте се за моя канал в YouTube !

 

 


stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Началото на Октомври - прекрасно време и точен момент за риболов на добри распери по Янтра ...

   Този излет определено може да се нарече "Триумфът на новата муха", макар и да беше предшестван от такъв с прототипа й. Мухата е създадена, благодарение на упорството на Д-р Косьо да лови расперите със сръбската попова лъжичка, наблюденията на Калин върху стримерите, които "порят" повърхността, моите наблюдения върху стримерите, попърите и расперите, технологията на Димо и Бранко, върху полиуретана и които ми дадоха заготовките. Мухата е изключителна и тепърва ще й се разгръща потенциала!
   Мухата вдигаше, както се вдига и пъстървата распер след распер - от едно място извадих около 10 риби пред очите на един дядка спинингист, който бе тотално ошляпал мястото преди мен - аз не разчитах въобще на удар там. Просто търпеливо го изчаках да си скъса единствената блесна, след което му събрах очите с 10 класни риби смежду 30 и 50 см и трудно му обясних защо стават за ядене, а аз не ги ям - той след 5-тата риба каза - "Ааааа, ясно - то ти си се оял вече на риба като гледам как ги дърпаш ...". Звъннах на Димо, че риболовът е за камера, а тя беше в колата му. След разговора извадих още 5 риби от там. И след като се върнахме там с Димо, вдигнах един голям, който последва с метри мухата, но не я взе, след това имах атаки на два по-малки и накрая 60-сантиметровия определено ме изненада с атаката си по мухата. Последните кадри от филма "Двадесет дни по-късно" са от този излет. Ето и самия филм "Двадесет дни по-късно ..." :


   02.Октомври.2010

   Цитати от приятели

   " Д-р Константин Братанов Страшно емоционален е този риболов точно от своенравието, непредвидимостта и внезапността в поведението на распера! Според мен ловенето на распер си е отделна глава в мухарството! "
   Д-р Константин Братанов - София

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация