Единият от трите дни, които бяхме определили за риболов след EWF 2016 по стечение на обстоятелствата трябваше да бъде на река Ишлър Ахе, която излиза от езерото Волфгангзее (Wolfgangsee), на брега на което бе и градчето, в което бяхме отседнали - Щробл (Strobl). Реката е дълга около 10-15 км и се влива в Траун при град Бад Ишл, като участъка за риболов е 3-4 км точно преди вливането. Освен пъстърви този участък държи много едри кефали и бели мрени, които са често срещани в бистрите реки на Австрия. Самият участък доста се разминава от понятието ни за красива пъстървова река - поради факта, че е в град е ограден с диги, коритото предполагам също е коригирано, има бентове със изключително добре изградени рибни проходи, а за укрития на пъстървите са поставени тук там из реката много големи канари. Много добре направено, но въпреки красотата на австрийските къщи (добре се виждат по снимките) обстановката си бе леко градски стайл. А за наше съжаление се изля и страхотен дъжд, който всигна нивото на реката с поне метър и всичко излеждаше безкрайно песимистично. Ние с Кънчо бяхме преживяли подобни ситуации преди две години в Босна, останалите от групата също решиха да въпреки дъжда да прекараме деня на реката. Хванахме някакви риби - предимно американки, някой и друг кефал, на Стани Мънков нещо много сериозно му сгъна пръта, но за съжаление се откачи и въпреки че към края на дена дъжда бе спрял, а реката почти се беше върнала в коритото - не успях да прилъжа нещо по-сериозно въпреки всичкото ми упорство.

В този репортаж освен направените от мен снимки съм използвал и снимките на Наталия Борисова и Станислав Мънков, за което им изказвам огромната си благодарност!

ozio_gallery_nano

Цитати от приятели

" Станислав Мънков - София Ще бъда максимално кратък... много яко си изкарахме със Стоян... определено ми вървеше този ден - хванах две страхотни риби за сега, имам снимки само на едната, щото още не са ми пратили на другата. Понеже нали знаете как е - като забравиш апарата и като забравиш кепа и така става!   "
Станислав Мънков - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация