FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Fishing-Mania.com

Fishing-Mania.com

Форум за мухарски риболов, поддържан от Александър Въндев - Pike

Обърнете внимание ... на многото разнородна информация, споделяна от 2004-та година насам. Този форум е дал началото на всички последващи мухарски форуми, както се казва - "Всичко тръгна от тук ..."

 
 

Lurebg.com

Lurebg.com

Мухарският сайт на Д-р Михаил Пенков

Обърнете внимание ... на поетапните снимки за връзване на мухи на Д-р Мишо, богата фото-колекция също негови мухи, огромната събрана информация за водните насекоми в България.

 
 

Mankovflyfishing.com

Mankovflyfishing.com

"Mankov Fly Fishing" - Личен мухарски сайт на Станислав Мънков - София / Кембридж

Обърнете внимание ... на репортажите от излетите с муха и шнур на Стани от различни страни по света, както и особено следете мухите му - определено има какво да се види ...

 
 
 

Akulata.com

Akulata.com

Мухарски сайт и форум на Радослав Кискинов - Акулата

Обърнете внимание ... на многото излети на Радо Акулата и компания, пълни с наблюдения, съвети и прекрасни снимки, както и на богатата колекция преводни материали от световно известни риболовци с муха и шнур. Форумът е добре развит и подреден,с  много полезна информация.

 
 

Muhatadnes8.wordpress.com

Muhatadnes8.wordpress.com

"Мухата днес" - Личен мухарски блог на Д-р Константин Братанов - София

Обърнете внимание ... на "споделянето на всичко свързано и не чак толкова свързано с философията на това великолепно хоби". Няма как да не забележите и текстовете - аз лично не познавам друг човек, който може да пише като Д-р Косьо! А снимките - всички знаем, че са уникални!

 
 

В България сайтовете, посветени на нашето хоби не са много. Лично аз смятам, че всяка една статия, един описан излет, една споделена муха на български език е нещо много ценно и за това винаги съм подкрепял с каквото мога развитието на различни форуми и сайтове. Благодаря и на всички останали, които по-един или друг начин са допринесли за това, в момента да има какво да се прочете на нашия език.

От тук надолу пък съм представил с по няколко думи търговците, които предлагат продукти за риболов с муха и шнур в България. Пазарът ни е слаб и точно за това винаги съм предпочитал покупката от нашите търговци, отколкото от външните сайтове, защото това ще допринесе за тяхното развитие. Подкрепял съм ги през годините доколкото мога и ще продължавам да го правя по всеки възможен за мен начин.

Цитати от приятели

" Константин Карагьозов - Пловдив Отдавна съм спрял да гледам на нещата от тази плоскост кой е по-по-най, за мен това е хоби, което наистина ми доставя удоволствие, комплексно, заедно с това да съм сред природата и с приятели и ако може да се случва и у нас   "
Константин Карагьозов - Пловдив

BFC - Българска Мухарска Компания

BFC (Bulgarian Flyfishing Company) е първата българска мухарска марка, добре позната вече и в страни като Германия, Сърбия, Румъния и т.н. Всичко това се дължи на многогодишните усилия в правилната посока на Ники и Марин, които поддържат много високо качество на стоките и услугата, познато на голяма част от мухарите в България. 

Официални дистрибутори на марките Sage, AirFlo, Redington, Shakespeare, Cortland, Hends, Tiemco и т.н. Серията продукти с марката BFC са с изключително отношение цена /качество и са подходящи както за начинаещи, така и за по-напреднали колеги. Огромно внимание заслужават и бланките "NEXT", които са оддобрени отдавна от колегите-мухари не само у нас. BFC ежегодно отделят 1% от оборота си за зарибяване с балканска пъстърва!

 

Пъстървово Стопанство "Тошков Чарк"

Най-големият в България развъдник на балканска пъстърва, откъдето се извършват почти всички зарибявания на пъстървовите реки у нас

Пъстървово Стопанство "Тошков Чарк"

Mankov Fly Fishing

Mankov Fly Fishing

"Mankov Fly Fishing" - Онлайн магазин на Станислав Мънков - София

Стани Мънков е официален представител за България на марките Sonic - мухарски пръти с много добро качество за цената си, макари, шнурове, гащиризони и аксесоари, Lee Wolf - много качествени шнурове и изстрелващи глави (шутинг-хед-и), кутиите за мухи и инструментите на марката C & F. Предлага и огромна селекция продукти под собствената си марка MFF (още една българска мухарска марка) - макари, инструменти и аксесоари, много материали за изработване на  изкуствени мухи.

Akulata Fly Fishing

Akulata Fly Fishing

"Акулата" - Онлайн магазин на Радослав Кискинов - София

Започнал работата си като изцяло мухарски онлайн магазин в момента в него можете да отгкриете продукти за всякакъв тип риболов. Мухарската част е разнообразна, с богат избор на изкуствени мухи, връзвани от Радо Акулата.

Bent Fishing

Bent Fishing

"Бент Фишинг" - Онлайн магазин на Наско Куртев - София

Бент Фишинг са официален представител на марките Hardy, Greys, Scientific Anglers, Sert, Byron. Предлагат пълна гама от мухарски продукти - като се започне от прътите, макари, шнурове, облекло, куки, инструменти и материали за връзване на мухи и т.н.

Flyfishing-bg.com

Flyfishing-bg.com

"Flyfishing-bg.com" - Онлайн магазин на Алекс Вулев - София

Алекс Вулев е официален представител на марките JMC, RIO, Stroft, Veniard, Knapek, Richard Wheatley. Много интересни и разнообразни артикули, покриващи цялата гама мухарски продукти.

 

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация