FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Това са тапети (Wallpapers), предназначени за поставяне на Вашият работен плот (Desktop). Ако някоя от презначените за това снимки ви е харесала кликнете на нейното изображение и ще се отвори същата снимка във Full-HD разделителна способност (1920 х 1080), където след натискане на десният бутон на мишката трябва от менюто да изберете "Set as Background" или аналогично в зависимост от браузера ви.


BWO (Blue Wing Olive)BWO (Blue Wing Olive) - Това е от дребните майски мухи - може би с опашките да е не по-вече от сантиметър. Имитациите на тези мухи винаги дават много добри резултати, а тяхното люпене може и да не се забележи. Аз обаче го забелязах и снимах доста от тези мухи, едно от които представям и тук за тапет на компютъра.

П.П. Оказа се, че мухата е друга - Д-р Мишо Пенков я определи като Habroleptoides confusa

 

 

 


Тримата мускетариТримата мускетари - Още една снимка от поредицата, която направих на едно от състезанията на река Въча от републиканския шампионат по риболов с муха и шнур, организиран от Федерацията на Мухарите в България през 2017 година.

 

 

 

 


MayFlyЕкдионурус (Ecdionurus) - Една снимка от поредица, която направих на едно от състезанията на река Въча от републиканския шампионат по риболов с муха и шнур, организиран от Федерацията на Мухарите в България през 2017 година.

 

 

 

 


Някъде около Рибарица"Някъде около Рибарица" - Още една снимка от малките реки по северните склонове на Стара Планина в околностите на Рибарица.

 

 

 

 

 


"Бяла риба по залез" - Една снимка направена на река Дунав по залез. Гръбните перки на белите риби са много красиви, особено огряни от лъчите на залязващото слънце.

 

 

 

 

 


"Река в планината" - През лятото по една от любимите ми реки в северните склонове на Стара планина в границите на Национален Парк "Централен Балкан". Малък мост, по който се пресича реката в посока един от най-високите водопади в България. Нямаше начин да не извадя фотоапарата и да не снимам ...
 
 
 
 
 
 
 

"Водно конче (Dragonfly)" - На мухарската сбирка, комбинирана с училище по кастинг в село Емен през 2010 година, едно голямо водно конче беше кацнало на мухарката ми. Естествено, че не пропуснах кадъра!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Планинска река" - Това е една река в планината Рила. Бях там през Август.2009. Мястото беше просто очарователно и нямаше как да не направя няколко снимки. На едната от тях "размазах" водата, т.е. снимах с по-бавна скорост на затвора и се получи търсения ефект.

 

 

 

 


"Майска муха - Ephemera Danica" - По време на един риболов (или по-точно разходка) по едни реки над Трявна през Май.2007, присъствах на люпенето на тези огромни Майски мухи - Ефемерa Даника (Ephemera Danica). 

 

 

 

 


"Балканската царица" - Тази снимка е направена в начало на Август.2009 на река Черни Искър. Случих на хубаво време, добра мухарска компания и активни риби. Една от тях ми позира в кристално бистрата вода и се получиха добри снимки, една от които ви предлагам за тапет на работния плот.

 

 

 

 


"Облаци над Дунав" - При един излет по Дунав попаднах на тези страхотни облаци, отразяващи се в Реката ...

 

 

 

 

 


"Харамията" - историята на тази снимка е описана в един от излетите ми по река Янтра

 

 

 

 

 


"Река Росица" - Снимката е направена с Canon Ixus60 в противоводен калъф на река Росица, близо до моста при Поликраище през пролетта на 2009 година. Тези риби бяха първите, хванати на направения от мен прът 2-ри клас.

 

 

 

 

 


"Повърхността" - Тази снимка е направена на една река в Стара Планина през Април.2009. Когато по време на риболов се изкачвахме по реката стигнахме до този прекрасен вир с кристална планинска вода и просто нямаше как да не поставя фотоапаратa на нивото на водата. Снимах с Canon Ixus60 в противоводен калъф.

 

 

 

 


"Дървеният мост" - Снимката е направена при един съвместен излет с Пенко Стоянов, Стани Мънков и Бранко по една река в Стара Планина. Движейки се срещу течението на реката стигнахме до един стар дървен мост сред страхотна природа и просто не можех да пропусна случая да поставя мухарката до моста и да снимам ...

 

 

 

 


"Залез по Янтра" - След един изключително успешен риболовен излет по Янтра в района на село Белцов, в момента на залеза се оказах нагазил до кръста по средата на реката, като единственото, което можех да направя бе да извадя фотоапарата и да снимам този прекрасен залез.

 
 
 
 
 
 
 

 
 

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация