FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Без да преувеличавам според мен се получи най-хубавата мухарска сбирка до този момент - силно се надявам следващите да са още по-добри и някой ден да можем да участваме в истински "Bulgarian Fly Fishing & Fly Tying Fair" ...

За мен нещата започнаха в петък в 4:00 - ставане, кафета-мафета, товарене на всичкия багаж в комбито. 6:00 - на Янтрата - расперските места... заловено едно дребно расперче и няколко неотразени атаки на малко по-големи - като цяло - не впечатляваща с нищо активност, но все пак интересно. От там в 10:00 имах среща с Радо то Правда и Тошо от Разград в дома на Бай Радo, където направихме малко риболов по Янтрата в неговия участък:

Около 15:00 вече пристигнахме на мястото на сбирката - Кулата на Шемши Бей в село Леденик над Велико Търново:

Реката, погледната от отвесната скала до Кулата:

Църквата "Свети Георги" досами Кулата:

По едно кафе - малко разговори и около 17:00 прескочихме до село Ветренци да погледнем как е реката за утрешния събор - реката - МЕЧТА:

После вече започнаха да пристигат Д-р Косьо с Д-р Люси, Борката с Д-р Бъчваров и Деница от Варна, Жоро Корчев с Елито от Русе и се преместихме за по-малката от Големите маси в базата. Имаше разговори, сопи и дори нощен кастинг с доста обрулени орехи отзад:

Сутринта - много мухари в едно завиряване преди бента - много широко с много слабо течение и плитко 2-3 педи - перфектно място за кастинг на 20-30 човека. Програмата беше от 10:00 до 12:30 кастинг. Лично аз съм много доволен - Благодаря на Д-р Косьо за отделеното време и усилия - знам вече по какво трябва да работя в калпавия си кастинг.

След 12:00 имаше отделени 3 часа за свободен риболов - макар и малко трудни се хванаха риби. Времето явно беше ни чело предварителната програма - мислехме към 16:00 да се върнем в базата и да продължим с муховръза. Точно по това време започна леко да ръми, като доста бързо се превърна в изключително силен дъжд. И вече голямата маса, далеч все още не пълна, колкото беше после:

Вече групата от петък, събрала се с Д-р Мишо, Ванката Пигов, Владо Гетов, Владо - Tazz, Хасковлии - Пачо и Юри, Плевенчани - Пламен, Илиян, Ванката и Борко, Наци и Иван, Митко фотографа и Горския от Русе, Красимир от Търново, Лъчо Минев с Никито и Левката от Алем ... може би ще забравя някой ...

Д-р Мишо - показа модели, събрали очите на присъстващите:

Д-р Косьо показа "Безотказната" и "Микромохикана" ... По масите вървяха едни кутии с мухи ...  Д-р Мишовите, бих ги нарекъл "Перфектните":

Моята колекция от мои мухи и мухи, подарени ми от мои приятели:

И едни малки стримери:

Следобедно-вечерната маса беше просто невероятна.

На другия ден групата се премести на Янтра при Долна Оряховица - близо до Бай Радо.

Имаше и риболов:

И Ванката Пигов ...

... който с оглед на многото риболовци в този участък на реката даде идея да ги водя за распери надолу по течението:

Лъчо с Никито на реката при село Ценово:

Издърпали са доста расперчета и мъздруги, Д-р Косьо не съм го чувал за резултати, Д-р Мишо с компания на реката при село Долна Студена са хванали страхотен двукилограмов распер ...

За мен беше невероятна чест и удоволствие да бъда тези три дни сред вас! Видях много, научих много, заредих се с много положителна енергия, която ще бъде използвана за хубави неща - идеи много!


 

Да..никак не е лесно да се пише когато впечатленията надхвърлят оперативната памет wink .. Що не снимах ...Тюх ...да му се не види..., а определено имаше какво Това ,което няма да забравя - Кастинг в 23-24 ч....как да го забравиш..Борко, поне като взимаш хапчета ,черпи и останалите..!!! Не за всички това е...хм..м.. "нормално" wink Но пък кефа беше голям.. и бих казал - "е те такова животно няма... " камо ли по търновско..Ма като ни е мерак- що да не го направим... Горкия орех - среднощна фино подстригваща буря...го сполетя.. Ми как да забравя гледка като тази ..полянка за кастинг между питиетата..  - Д-р Косьо Братанов
Стана много приятна среща със съмишленици и приятели.Днес след обед имаше и доста емоции на реката ... Янтра е велика река! Специално искам да благодаря на Росен за перфектната организация! - Д-р Мишо Пенков

Цитати от приятели

" Д-р Константин Братанов Какво чух?... Чуйте и вие.......ето тук... звукът от перфектната сглобка , лекото девствено шумолене на калъф изнизващ се от новият си тубус.. Лекото проскърцване на гладка шнурова повърхност..Плющене от косене на трева с мухарка.. Нежният, готов за подвизи аванс.. Чух как излиза потта от кожата под палещото слънце..изтикана от безжалостният упорит ентусиазъм мотив – “Да пробвам всичко.”..То е тук!...Кога , ако не сега!..
  "
Д-р Константин Братанов - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация