При последния (и за сега единствен за мен) излет на Егейско море ми направи впечатление активността на рибите на подаваните от Боян със спининга повърхностни примамки (слайдъри). Естествено реших, че трябва да се експериментира с различни нови мухи, позовавайки се и на положителния опит от един подобен слайдър - Бялата лястовица, който се оказа много успешен за расперите. Понаправих различни стримери на тръбички, удачен вариант според мен, за да може лесно да се измият и да се откачи куката от самата муха след риболов, поради голямата агресивност на морската вода. Надявам се скоро да ги потопя - експериментите продължават, естествено ще навържа и още ...


Допълних с още няколко повърхностни стримера:


Няколко много дълги стримери:


Няколко рачета - Merkin's Crab, за които пишат, че са "must have fly in salt" :И малко скариди, направени по схемата, показана ми от Тошо Атанасов:

Сподели

Цитати от приятели

" Калин Пенков - София..аз много завиждам на приятелите ми които могат да връзват на маса в компания.. аз не мога - като почнат да ми дрънчат с разни шишета и се разсейвам .... и да знаеш, недостатъците на мухите можеш да ги разбереш само на реката - едва като видиш как стоят и как реагират рибите.. иначе винаги може по-добре - за мене това е причината да продължавам да връзвам, даже всяка зима си преглеждам кутиите и изхвърлям всички мухи в които виждам някъв недостатък, и мухи които съм смятал за прилични в началото на сезона вече не ме задоволяват /обикновено поне 100-тина отиват за рециклиране/..
    "
Калин Пенков (jeeves) - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация