FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

При последния (и за сега единствен за мен) излет на Егейско море ми направи впечатление активността на рибите на подаваните от Боян със спининга повърхностни примамки (слайдъри). Естествено реших, че трябва да се експериментира с различни нови мухи, позовавайки се и на положителния опит от един подобен слайдър - Бялата лястовица, който се оказа много успешен за расперите. Понаправих различни стримери на тръбички, удачен вариант според мен, за да може лесно да се измият и да се откачи куката от самата муха след риболов, поради голямата агресивност на морската вода. Надявам се скоро да ги потопя - експериментите продължават, естествено ще навържа и още ...


Допълних с още няколко повърхностни стримера:


Няколко много дълги стримери:


Няколко рачета - Merkin's Crab, за които пишат, че са "must have fly in salt" :И малко скариди, направени по схемата, показана ми от Тошо Атанасов:

Цитати от приятели

" Иван ПиговДруго заблуждение е отхвърлянето или фаворизирането на дадена муха. Правилното приемане на мухарският риболов според мен е като една отворена книга от която постоянно се учи нещо!
    "
Иван Пигов - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация