FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   От днес започва нов етап в моя риболов - риболов с тюб флайс (Tube Flies) или за по-кратко - "тубите". След като отделих известно време за четене и гледане из нет-а за този тип мухи, много разговори с Тошо Атанасов от Берлин и Пламен Петров от Тулуза малко по малко започвам да разбирам за какво става въпрос и за ужасно многото предимства на тюб мухите пред конвеционалните стримери. След едно дребно кефалче в предишните излети дойде време и за опитите с расперите. И понеже явно целия свят беше против мен и не успях да отида на първото състезание на Видрите тази година на Жребчево, въпреки ураганния вятър все пак за час преди работа направих леко разузнаване по Дунава. Тубите проработиха - залових няколко от дребните расперчета - първите "жертви" на новия за мен тип мухи и първите распери за тази година. Тази година ще наблегна яко на "тубите" и се надявам на сериозни риби! Имам много да уча, но пък съм упорит ... ;)

   09.Април.2011

   Няколко дни по-късно падна и първия распер над 50 см за тази година - 53 см / 1.2 кг - отново на тубите - с две думи - "Разлових ги" ;)

   12.Април.2011

   Цитати от приятели

   " Д-р Константин Братанов Страшно емоционален е този риболов точно от своенравието, непредвидимостта и внезапността в поведението на распера! Според мен ловенето на распер си е отделна глава в мухарството! "
   Д-р Константин Братанов - София

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация