FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

20 години - любов и риболов! Имахме повод с моята благоверна - 20 години са си 20 години ... Скъсахме синджира за ден от наследници, работа и грижи и след кратка разходка из старопрестолния Царевград годишнината ни продължи на една хубава рекичка. Негованка - реката, която определено ни спасява мухарските излети през зимата. Там съм ловил кефали на сухи и джапанки по всяко време на зимата. Не беше по различно и днес - за два часа издърпах поне 30-40 риби между 15 и 28 см на малка джапанка от заготовките на Д-р Косьо (има я на една от снимките). Лошата изненада бе, че имайки впредвид, че е сряда очаквах да сме сами на реката - но не - там имаше десетки риболовци, завладяли огромни участъци от реката. Но това нямаше начин да ми повлияе на риболова и на настроението - аз вадех риби там, откъде местните нямаха никакви шансове с плувките - основно в малко по-тихите места покрай бързеите. Рибите се вдигаха доволно - все едно, че е разгара на сезона. Но затова си има и причина - карста си е карст ;)

Лових с финния и страшно мек Orvis Superfine, което определено допринасяше за удоволствието от риболова. Типет 6х, муха на №14 - това бе печелившата за мен комбинация, а това, че трофейни екземпляри не хванах (а определено ги има) го отдавам на прекалено огромното присъствие на риболовци по бреговете, което за такава малка река е сериозна преса. Но ... винаги има и следващ път!

16.Март.2011

ozio_gallery_nano

Цитати от приятели

" Стоян Филипов - Лондон Аз пък досега си мислех,че когато фащам малко кефал по некой път за това вината е в задкормилното устройство, тоест в мен. Обаче сега вече се поуспокоих ,вече ще знам, че за това е виновна пръчката за това, че е по-еФтинка.
  "
Стоян Филипов - Лондон

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация