FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Миналата година (2010) снимах филм за Декемврийските кефали - тази година всичко се повтаря отново и може би е време за втора серия. Днес с Калин Пенков (jeeves) направихме чудесен излет на Янтра при село Долна Студена. Хубави кефали между 30 и 40 см и повече от достатъчно като количество. Подаваше се с много изваден шнур - по средата на големия вир. Аз работех с две нимфи с волфрамови глави с много айс-дъбинг, червени опашки, златни глави и всевъзможни други атрактори, Калин ловеше с малка заешка нимфа с много дълъг повод 0.14 за да може да я смъква лесно в дълбочина. Сутринта реката беше обхваната в изключително гъста мъгла (също нормално за това време), по ненормални бяха обаче сутрешните температури - определено под нулата - вижда се и по леда по мухарката. Въртях доста нимфите, освен с тях много риби хванах и с хирономуси, вързани след първата тежка нимфа, която ги смъкваше долу. Много интензивен мухарски риболов, хубавото е, че тепърва предстоят още подобни излети.

04.Ноември.2011

Ето филмът от миналата (2010) година - за съжаление поради липса на време не успях да направя дублаж или субтитри на този филм, макар и готов отпреди година. Пускам го в такъв вид единствено защото отново дойде времето точно на този риболов и нещата се повтарят ...

ozio_gallery_nano

Цитати от приятели

" Стоян Филипов - Лондон Аз пък досега си мислех,че когато фащам малко кефал по некой път за това вината е в задкормилното устройство, тоест в мен. Обаче сега вече се поуспокоих ,вече ще знам, че за това е виновна пръчката за това, че е по-еФтинка.
  "
Стоян Филипов - Лондон

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация