FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Тази година отново имах щастието да се докосна до магията на река Велека, като дори и без риболов разходката по нея си заслужава. Това ми бе и един от първите излети с риболов с муха и шнур и с каяк. Определено се справих добре - хванах доста хубави риби, като лових предимно с големи бръмбари, т.нар. "Плюскалки" с идеята да селектирам рибите, които вдигам. Имам беглото чувство, че при кастинг настрани с каяка правих много леки вълнички от поклащането, които според мен може би плашеха рибите по тази толкова тиха река - повърхността й бе като огледало, което си личи от снимките. Кефалите бяха там, където им е и мястото - близо до високите и стръмни брегове, под надвисналите дървета. Успях да взема доста кадри с камерата си Go Pro Hero 2, които ще бъдат оформени в цял филм, като за момента единствено е готов трейлъра на филма:

30.06.2012

П.П. Между другото след като се върнах някъде по форумите прочетох, че в долното течение реката е забранена за риболов и е напълно вероятно да се окаже, че съм нарушител, макар набързо да не успях да открия къде е написана забраната. Съветвам ако някой реши да риболовства по Велека да се информира предварително по-обстойно.

ozio_gallery_nano

Цитати от приятели

" Станил Йотов - Бат Стан - София Насладата от първата риба на муха е неописуема. Аз имах щастието да дебютирам с един кефал от 27-28 санта, направо пощурях от радост.   "
Станил Йотов - Бат Стан - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация